plus minus gleich

Begijntje editie 2014

E-mail Afdrukken
begijntjeZondag 18 augustus: Gebuurte Lindendreef wint de Begijn!

Zo had de krantenkop kunnen luiden. Het was een mooie beloning voor alle kinderen, jongelui en (groot)ouders die dit jaar weer vol plezier en met veel inzet aan Begijntje hebben meegedaan.

gevangenenDe titel van het stukje was “Een nieuwe koning!” en het ging over een bijzondere wending in het leven van Albert en Paola nadat Philip de troon had beklommen. Hierdoor kwamen ze in ons mooie stadje terecht. Een verrassend verhaal met de ganse koninklijke familie, mooi uitgedoste lakeien en mini-gevangenen die later ook stoere motorrijders bleken te zijn.

lakeienVoor de geluidsopname werd vele jaren beroep gedaan op de trouwe diensten van onze buur Guy Martens. Hij deed dat altijd super.
Onze nieuwe geluidsman dit jaar was Philip Sprangers.

Het oefenen gebeurde zoals elk jaar op de speelplaats van de lagere school van het Spijker. Er is daar genoeg ruimte om na het oefenen ook veel te spelen met elkaar.

oefenenOp zondag vlak voor het optreden verzamelde iedereen in het Spijker. Sommigen een beetje ongemakkelijk in hun crępepapieren kostuum. Er heerste een opgewonden sfeer. Toen trokken ze in stoet naar het centrum. En natuurlijk werd er luidkeels gezongen. Heel Hoogstraten mocht het horen.

paleisEn dan kwam het grote moment op het podium voor het stadhuis. De tribunes zaten goed vol. Het werd een heel mooi optreden. Het applaus was verdiend!

kasteelDaarna ging ieder vlug naar huis. Omkleden en dan direct naar het feest in de Raboennizaal.
Er waren ruim honderd buurtbewoners die mee kwam vieren op de geslaagde BBQ.
En de Begijn was natuurlijk ook van de partij!

En we hopen dat iedereen er volgend jaar weer bij is!

Meer foto's vind je op deze link

 

Nieuwsbrief

Wens je via onze nieuwsbrief per mail op de hoogte gebracht te worden van activiteiten in gebuurte Lindendreef, vul dan hieronder je naam en mailadres in.
gebuurte Lindendreef


Ontvang HTML?

Joomla : gebuurte Lindendreef